Codul lui Da Vinci si Teoria Conspiratiei

Motto: “Furtuna mării nu face atâta zgomot cu mugetul ei, cât face dorinţa nemasurata de a şti, a inimii umane.” (Leonardo da Vinci)

Despre Leonardo Da Vinci – „omul Cinei”, mereu în antiteza cu Michellangelo – „omul Judecatii”, s-au formulat diferite ipoteze si teorii mai mult sau mai putin adevarate, ceea ce a împins discutiile contradictorii pe un alt fagas decât cel al cercetarii istorice propriu-zise. Sfidând regulile elementare ale bunului simt, teoriile au alunecat încet dar sigur catre supozitii total anticrestine, una dintre acestea fiind dezvoltata de Dan Brown în romanul sau, Codul Da Vinci, al carui subiect, foarte incitant, se cere a fi lamurit cititorilor, punând la îndoiala “adevarurile” si prezentând realitatile trecute într-o lumina noua, pe baza veridicitatii faptelor istorice.

În Codul lui Da Vinci, Dan Brown a creat în esenta un roman de fictiune si conspiratie. Într-o lume a intrigilor subversive, miza pare imensa - identitatea asasinului lui John F. Kennedy nu este decât o gluma în comparatie cu ideea unei Biserici uneltitoare, care ascunde adevarata identitate a lui Isus Christos si care induce în eroare milioane de credinciosi.... Combinatia geniala de fapte si fictiune din cartea lui Brown ofera plauzibilitate, iar noi suntem capturati, constrânsi sa urmarim indiciile oriunde ar duce acestea, indiferent de adevar.
Pentru ca în Codul lui Da Vinci faptele istorice sunt împletite cu fictiunea, realitatea aluneca în mod frecvent si pe nesimtite înspre fictiune. Datorita modului în care sunt prezentate conceptele, prin imagini care se succed foarte repede pe ecran ( sau in textul cartii), este greu sa stii daca ceea ce a fost prezentat a provenit din istorie sau din imaginatia regizorului. Daca vizionezi filmul ( sau citesti cartea) doar de placere, acest lucru nu conteaza...
Cartea se deschide cu uciderea misterioasa a unui custode de la Luvru, chiar în interiorul muzeului. Jacques Sauniere fusese ultimul mare maestru al unei fratii secrete - Staretia Sionului - care pastreaza un secret ce ar duce la distrugerea bisericii crestine. Crima îi aduce împreuna pe Robert Langdon, un profesor de simbolistica de la Harvard si nepoata victimei, criptografa Sophie Neveu. Ei dezleaga mesajele misterioase si codurile numerice lasate de bunicul lui Sophie si intra în posesia unui criptex ce contine harta care ar duce la Sfântul Graal. Împreuna cu istoricul milionar Leigh Teabing, ei fug din Paris la Londra, fiind urmariti de politie si de un calugar, reprezentantul organizatiei catolice Opus Dei. Acest calugar, care nu se opreste de la nimic pentru a proteja secretul Sfantului Graal este de fapt ucigasul lui Jacques Sauniere. Toata cartea se desfasoara într-o singura noapte, punând în fata cititorului o multime de coduri, mistere si conspiratii. Interesul lui Dan Brown pentru conspiratii este dezvaluit chiar în cartea lui, în care a mentionat de doua ori propozitia „Oamenilor le plac conspiratiile”.

De curand insa, anumite date noi ofera o cu totul alta lumina asupra a ceea ce numim "Codul lui Da Vinci":

O serie de cifre, litere si alte simboluri au fost descoperite recent de cercetatorii italieni în pupilele Mona Lisei, misterioasa femeie care apare în celebrul tablou pictat de Leonardo Da Vinci, informeaza dailymail.co.uk.

Descoperirea a fost facuta recent, când expertii italieni în arta au dorit sa analizeze din nou misterioasa capodopera a Renasterii italiene.
Ascunse în stratul întunecat de vopsea din pupilele Mona Lisei, Leonardo Da Vinci a pictat câteva litere, cifre si simboluri, toate fiind realizate la o scara foarte mica. Simbolurile pot fi vazute însa cu ajutorul microscopului.
Expertii sustin ca aceste simboluri reprezinta un veritabil “cod” al lui Leonardo Da Vinci.
Descoperirea istoricilor italieni pare desprinsa din paginile romanului “Codul lui Da Vinci”, un bestseller scris de americanul Dan Brown, în care scriitorul sustinea ca celebra pictura contine indicii despre Sfântul Graal.
Silviano Vinceti, presedintele Comitetului National al Patrimoniului Cultural din Italia, cel care a descoperit simbolurile, a declarat: “Simbolurile nu sunt vizibile cu ochiul liber, însa cu ajutorul unei lupe sau al unui microscop ele pot fi vazute cât se poate de clar”.
“În ochiul drept apar literele L si V, care ar putea fi initialele numelui sau – Leonardo Da Vinci -, iar în ochiul stâng apar alte simboluri, însa acestea nu sunt la fel de clare. Par sa fie literele C si E sau doar litera B. În fundal poate fi vazut numarul 72 sau poate ca este vorba de litera L urmata de cifra 2. Trebuie sa ne reamintim faptul ca acest tablou are aproape 500 de ani si nu mai este la fel de clar ca atunci când a fost pictat. În urma investigatiilor preliminare, suntem foarte siguri ca nu este vorba de o greseala, iar aceste simboluri au fost desenate acolo chiar de catre artist”, a declarat expertul italian.
Cercetarile au fost initiate dupa ce un alt expert italian a descoperit într-un magazin de antichitati o carte foarte veche în care se vorbeste despre simbolurile ascunse de Da Vinci în pupilele Mona Lisei.
Silviano Vinceti a declarat: “Da Vinci a acordat o importanta deosebita tabloului «Mona Lisa» si stim ca în ultimii sai ani de viata obisnuia sa ia pictura cu el peste tot unde mergea. Mai stim ca Da Vinci era pasionat de ezoterie si ascundea adeseori simboluri în operele sale cu scopul de a transmite anumite mesaje”.
Silviano Vinceti face parte dintr-o asociatie culturala ce a solicitat autoritatilor italiene permisiunea de a exhuma ramasitele parintesti ale lui Leonard Da Vinci, care a fost înmormântat în Franta, în castelul Amboise de pe Valea Loarei.
Specialistii italieni doresc sa analizeze craniul artistului pentru a recreea, cu ajutorul graficii computerizate tridimensionale, fata maestrului renascentist si sa verifice astfel daca Mona Lisa – un tablou aflat în proprietatea statului francez si expus la muzeul Luvru din Paris – este, de fapt, un autoportret al lui Da Vinci, asa cum considera multi istorici.

Cititi si: Teoria Conspiratiei fata in fata cu realitatea
Cititi si: Phil Schneider, dezvaluiri despre Conspiratia Mondiala

2 Response to "Codul lui Da Vinci si Teoria Conspiratiei"

  1. Anonim says:

    Codul lui da Vinci e o carte anume scrisa pentru a rastalmaci niste principii si asa, clatinate de societatea noastra manipulatorie. E o carte pentru oamenii neexeperimentati care se lasa spalati la creier de niste iluzii. Trebuie sa fii lucid fiindca nu toate cartile care "vorbesc despre conspiratii" o fac intr-adevar, ba chiar o fac intr-un mod profund manipulatoriu sau bajocoritor.

    Anonim says:

    I know this website presents quality depending posts and other stuff, is there any other web site which offers these kinds of stuff in quality?


    Also visit my web blog; key download

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Powered by Blogger