Al treilea Razboi Mondial a inceput?!

 Brusca inflamare a tensiunilor din Peninsula Coreeana i-a facut pe unii sa se gandeasca, imediat, la izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial, mai ales ca s-au tot vehiculat zvonuri privind redispunerea armelor nucleare tactice aflate pe teritoriul Coreei de Sud.

Care sunt sansele sa izbucneasca un conflict de proportii in regiune? Cat de mult va escalada incidentul de azi? Acestea sunt intrebari la care se straduiesc sa raspunda analistii de politica externa. Din nefericire, niciun fel de analiza nu poate prezice cu certitudine absoluta izbucnirea unui conflict sau a altuia.

Ce se poate spune insa cu certitudine este ca regimul de la Phenian este atat de imprevizibil incat a devenit de-a dreptul previzibil - aceste incidente la granita cu Sudul au mai avut loc de-a lungul anilor si fac parte din arsenalul de mecanisme de santaj si presiune al Phenianului.

Daca astazi toata presa vuieste de atacul nord-coreean asupra Sudului, ieri se vorbea despre omul de stiinta de la Stanford University, Siegfried Hecker, care a avut posibilitatea sa viziteze cea mai noua si moderna facilitate nucleara nord-coreeana, cu peste 2000 de centrifuge numai bune de imbogatit uraniul. In urma cu cateva luni, cea mai importanta stire externa era ca Phenianul a torpilat si scufundat un vas sud-coreean, omorand 46 de marinari.

Regimul comunist din Nord s-a obisnuit sa actioneze aceste parghii de presiune de fiecare data cand are senzatia ca Occidentul nu ii face suficiente concesii sau intarzie negocierile.
Sa fie o incercare de a-l "promova" pe Kim Jong-un?

Nu trebuie uitat si ca Nordul este singura dinastie comunista din lume. Analistii iau in considerare ca acest incident sa fie si o incercare, din partea Phenianului, de a intari pozitia de putere a lui Kim Jong-un, proaspat desemnatul urmas al tatalui sau, Kim Jong-il.

Acesta ar beneficia de un spor de putere atat in interiorul cat si in exteriorul tarii - stiut fiind ca chestiunea transferului de putere in Nordul comunist este o chestiune pregatita cu minutiozitate de ani buni, in asa fel incat succesorul lui Kim Jong-il sa vina la putere cu un capital politic maxim.

De ce tace China?
Indiferent care ar fi fost motivele Coreei de Nord, este limpede ca Sudul vrea cu obstinatie sa calce linia fina dintre un raspuns pe masura si o evitare a escaladarii conflictului.

Comunitatea internationala - SUA, Rusia, chiar si Romania - a condamnat, evident, atacul, si a avertizat ce acest conflict nu poate lua amploare. Singura voce care insa ar rezona pana la urechile Phenianului, vocea Chinei, singurul aliat al comunistilor din regiune, nu s-a facut inca auzita.

Nu este insa nimic iesit din comun - China are obiceiul sa astepte chiar si cateva luni pana sa aiba o reactie fata de actiunile provocatoare ale Nordului. Tocmai de aceea, toti ochii sunt atintiti spre Beijing, mai ales ca acest incident va ajunge rapid in Consiliul de Securitate al ONU, ceea ce ar pune presiune pe China sa ia o pozitie clara.

Numerosi prezicatori au dat ca data de incepere a celui de-al Treilea Razboi Mondial ziua de 11 noiembrie 2010. Din fericire pentru noi nu s-a intamplat nimic inca!

Clarvazatoarea bulgaroaica prezicea inceperea celui de-al Treilea Razboi Mondial pe 11 noiembrie 2010.
"Totul va incepe ca un razboi obisnuit, insa se va indrepta catre un razboi nuclear, chimic. "
Oare Vanga s-a inselat sau a gresit doar data de incepere a razboiului?

Iata ca ziua cea de temut aproape a trecut, si nu ni s-a intamplat nimic....

Razboiul Mondial va incepe in Orientul Mijlociu. Dupa cum se stie, terorismul a atins cote alarmante in intreaga lume, iar razboiul din Orientul Mijlociu pare fara sfarsit, arata predictia clarvazatoarei.
Avand in vedere ca Iranul are de gand sa produca bomba nucleara intr-un an sau doi, o catrastrofa de proportii nu s-ar lasa prea mult asteptata, date fiind tensiunile pe plan politic.

O alta tensiune vine din partea gruparii Al Qaeda care are de gand sa atace Europa si SUA, dupa cum anunta oficiali din serviciile secrete europene. Acest lucru s-ar putea intampla pana la sfarsitul acestui an.
Internetul abunda in asemenea predictii care anunta sfarsitul lumii.

Mayasii ne instiinteaza ca sfarsitul vietii pe Pamant va avea loc pe data de 21 decembrie 2012...

Armata din Coreea de Nord a pornit un atac cu obuze asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong. Fortele din Coreea de Sud au ripostat atacului, care s-a soldat cu trei morti si cel putin 15 raniti, potrivit CNN.

Suntem in 23 spre 24 noiembrie 2010, pe fusul orar din Coreea. Adica, dupa calendarul vechi slav-ortodox este data de 11.11.2010...

Chiar daca incidentul pare deocamdata minior, sa amintim ca si un alt razboi mondial a inceput cu un atentat petrecut la Sarajevo, care nu anunta marea conflagratie. Mai multe date despre aceste manevre ce pregatesc Marele Razboi se pot citi aici.
Unii specialisti  au atras atentia ca se poate intampla ca data sa fie dupa calendarul vechi.

1 Response to "Al treilea Razboi Mondial a inceput?!"

  1. gothic says:

    Fara foc , nu iese fum / asa ca in scurt timp ar trebui sa ne asteptam la o re.ordonare a 'pieselor de domino' de pe masa marilor conducatori ai lumii, suntem atat de vulnerabili la orice tip de atac (biologic/nuclear/hi-tech/etc) incat e o chestiune de noroc - cat va mai dura pacea...in conditiile unei nesfarsite crize economice si nu numai...

Trimiteți un comentariu

Blog Archive

Powered by Blogger